Tatlı Tarifleri

Havuç Dilimi

Son zamanlarda normal baklavadan daha çok tercih edilmeye başlayan havuç dilim baklavayı evde yapmak çok kolay! İhtiyacımız olan incecik açılmış baklava yufkası, Antep fıstığı ve yuvarlak fırın tepsisi!
Artık restoranlarda da en çok tercih edilen baklava çeşidi olan havuç dilimi, bayramda sevdiklerinize ikram edebileceğiniz harika bir tatlı alternatifi. Özellikle kalabalık bayram sofralarında bu tatlı çok sevilecek. İsterseniz ılık servis edip arasına kaymak koyabilir, farklı bir sunumla sofranın yıldızı haline getirebilirsiniz.
Bu nefis baklavanın tarifini aşağıda paylaşıyoruz. Sevdiklerinizle afiyetle tüketmeniz dileğiyle, afiyet olsun!

Havuç Dilimi Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Paket Baklavalık Yufka
  • 200 Gram Tereyağı
  • 1,5 Su Bardağı Antep Fıstığı

    Şerbeti İçin:

  • 3 Su Bardağı Toz şeker
  • 3 Su Bardağı Su
  • 3 Damla Limonun Suyu
Havuç Dilimi Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. İlk olarak şerbeti hazırlıyoruz. Su şekeri, şeker eriyene kadar karıştırıp kaynamaya bırakın. 10 dakik kaynattıktan sonra limon suyunu ekleyin ve kısık ateşte koyulaşmaya bırakın. Koyulaşan şerbeti ocaktan alıp oda sıcaklığında soğumaya bırakın.
  2. Antep fıstıklarını toz olmayacak şekilde rondodan geçirin.
  3. Baklavalık yufkaları, pişireceğiniz yuvarlak tepsiye göre kesin ve üzerilerini nemli bir bez ile kapatın.
  4. Baklavayı hazırlayacağınız fırın tepsisini yağlayın ve 20 kat yufkanın aralarını eritilmiş tereyağı ile yağlayarak tepsinin içerisine dizin.
  5. 20 kat yufkadan sonra fıstıkları her yerine gelecek şekilde yayın ve geriye kalan 20 kat yufkanın da her katını yağlayarak üzerine dizin. En üstteki yufkanın üzerini yağlamayın.
  6. Baklavayı havuç dilimi olacak şekilde kesin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı ve üzeri kızarana kadar pişirin.
  7. Fırından çıkan baklavanın üzerine soğumuş olan şerbeti dökün ve şerbetini çekip, soğuduktan sonra servis edin.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu