Kurabiye Tarifleri

Kurabiye Burger

Toz ceviz içine bulanan tereyağlı kurabiyeler ve bitter çikolata ezmesi… İkisinin aynı kurabiye tarifinde bir araya geldiğini düşünsenize. Bir kat kurabiye, bir kat çikolata ezmesi ve onun üzerine oturtulmuş yine bir kat kurabiye. Ve karşınızda kurabiye burger.
Günün yorgunluğunu atmanın en leziz yolu, mutfağınızda sizi bekliyor. Haydi sizi hızlıca mutfağa alalım, kolları sıvayıp işe koyulalım! Çaylar demlensin, kahveler köpürsün!

Kurabiye Burger Tarifi İçin Malzemeler
  • 1 Adet Yumurta
  • 150 Gram Tereyağı
  • 3/4 Su Bardağı Pudra şekeri
  • 3 Su Bardağı Un

    Kaplaması için:

  • 1 Adet Yumurta Akı
  • 1 Su Bardağı Ince çekilmiş Ceviz Içi

    Ara katları için:

  • 1 Su Bardağı Bitter çikolata Ezmesi
Kurabiye Burger Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. Yumurta, tereyağ ve pudra şekerini derin bir karıştırma kabına alın. Bir çırpıcı yardımıyla karıştırıp şekerin erimesini sağlayın.
  2. Elenmiş unu azar azar ekleyip hamur toparlanana kadar elinizle karıştırın.
  3. Yumuşak ve ele yapışmayan bir kıvam alan kurabiye hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp avuç içinizde yuvarlayın.
  4. Hazırladığınız kurabiyeleri öncelikle çırpılmış yumurta akına ardında toz ceviz içine bulayıp yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, 15 dakika, üzerleri hafif bir renk alana kadar pişirin. Fırından çıkartıp ızgara teli üzerinde dinlendirin.
  6. Bir adet kurabiye üzerine bir tatlı kaşığı kadar bitter çikolata ezmesi sürüp bir diğerini taban kısmı altta kalacak şekilde üzerine kapatın.
  7. Kurabiyeler bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın. Çikolata ezmesinin kurumaması için çok fazla bekletmeden sevdiklerinizle paylaşın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

Başa dön tuşu