Arpa şehriye sadece pilava katılır diyorsanız çok yanılıyorsunuz. Başlı başına pilavı olabildiği gibi salatası da olur onun. Çeşitli sebzeler ve zeytinyağı marifetiyle hazırlanan sosu eşlik eder şehriye salatasına.
Tam bir yaz yemeği olan arpa şehriye salatası hem doyurucu bir ana öğün de olabilir, hem de ana yemek yanında keyifle yenebilecek lezzetli bir yancı. Yaz günleri için taze otlarla da birlikte hazırlayacağınız şehriye salatası hafif ve ferah, kışın ise kış sebzeleriyle renklendirebileceğiniz pratik ve lezzetli bir tarif. Dilerseniz bu enfes şehriye salatasını bakliyatlarla da zenginleştirebilir kış ve sonbaharda doyurucu bir salata olarak servis edebilirsiniz. Yemelere doyamayacağınız enfes arpa şehriye salatası tarifimiz karşınızda!
Şehriye Salatası Tarifi İçin Malzemeler
- 2 Su Bardağı Arpa şehriye
- 2,5 Su Bardağı Sıcak Su
- 2 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
- 1 Adet Közlenmiş Kırmızı Biber Turşusu
- 5 Adet Kornişon Turşu
- 3 Yemek Kaşığı Konserve Mısır
- 2 Yemek Kaşığı Ayıklanmış Dereotu
- 1 Dal Taze Soğan
- 1,5 Adet Limon
- 1 Yemek Kaşığı Nar Ekşisi
- 1 Tatlı Kaşığı (silme) Tuz
- 1/2 çay Kaşığı Karabiber
- 2 Yemek Kaşığı Zeytinyağı
Şehriye Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?
- Tavanızı ısıtın, sıvı yağı ekleyip arpa şehriyeleri de tavaya alın ve kavurmaya başlayın. Eğer daha koyu renkli bir şehriye isterseniz kısık ateşte en az 5 dakika, açık renkli istiyorsanız 2 dakika kavurmanız yeterli olacaktır.
- Ardından sıcak suyunu ekleyip güzelce karıştırın. Karıştırmazsanız şehriyeler yapışabilir. Kapağını kapatıp suyunu çekmesini bekleyin, suyunu çekince demlenmesi için kapağı kapalı olarak ocaktan alın.
- Kornişonları ve kırmızı biberi küp küp doğrayıp geniş bir kaseye alın. İnce kıydığınız taze soğanları, ayıklanmış ve kıyılmış dereotunu ve konserve mısırı ekleyin.
- Arpa şehriyeleri tavadan almadan karıştırın ve üzerine ekleyin. Tuz, karabiber, limonun suyu, nar ekşisi ve zeytinyağını ekleyin.
- Tüm malzemeler güzelce birleşinceye dek karıştırın. Tadını kontrol edin ve damak tadınıza göre tuz veya limon suyu eklemesi yapın.
- Ardından servis edin, afiyet olsun!