Poşe Somon

Üç tarafı denizlerle çevrili bir ülkeye göre oldukça az balık tükettiğimiz söylenebilir. Bu sadece alışkanlık veya damak tadı meselesi değil, ülkemizdeki balık fiyatlarının da bu konu üzerinde ciddi bir etkisi var.
Balığın içeriğindeki fosfor, demir, iyota ek olarak somon balığı, yüksek omega-3 içeriğiyle bilinir. Somon, yoğun aromalı, pembe etli, yağlı ve her pişirme yöntemine uygun bir balıktır. Soğuk denizlerden gelmesi sebebiyle vücudunda sakladığı bolca yağdan dolayı kızartma yapmazsanız çok daha hafif olur.
Balık aslında çok pişmemesi, sadece çiğliği gittiğinde yenmesi gereken bir gıdadır. Somon içinde aynı şekilde koyu pembeden açık pembeye geçtiği noktada pişmiş demektir. Her fazladan geçen süre, balığı kurutur ve tadından çalar.
Izgara, fırında ve kağıtta versiyonları sıkça karışınıza çıkabilecek pişirmek teknikleridir. Bugün sizinle paylaşacağımız teknik, diyetlerinizde güvenle kullanabileceğiniz, diyette olmadığınız zamanlarda bir sos ile sunabileceğiniz, pratik, sağlıklı ve kokusuz bir teknik.

Poşe Somon Tarifi İçin Malzemeler
Poşe Somon Tarifi Nasıl Yapılır?
  1. 2 adet, 3 parmak eninde somon fileto kestirin. Somonu genelde takoz olarak satmayı tercih ediyorlar ama rica ederseniz kuyruk kısmında fileto çıkartırlar.
  2. Derince bir tencereye bolca su koyun ve kaynatın.
  3. Filetoları, 2 ayrı parça, oldukça büyük streç filmin kendinize yakın kenarına doğru  yerleştirin.
  4. Üzerine baharatları eşit miktarda paylaştırın ve her yerine bulaşmasını sağlayın. Sarımsağı orta kalınlıkta dilimlere bölün ve onları da somonların üzerine yerleştirin.
  5. Üzerinde somon olan streç filmleri aynı börek sararmış gibi, ama çok sıkı bir şekilde sarın.
  6. Sardıktan sonra sağında ve solunda kalan parçaya sıkı sıkı düğümler atın. Parlak kağıda sarılı şekerler gibi gözükmesi lazım.
  7. Sıkı sıkı sardığınız somon filetoları kaynamakta olan suya atın. Filetoları atınca suyun sıcaklığı düşecektir. Tekrardan kaynamaya başlayınca, altını kısın ve fokurdamasın sadece tıkırdasın.
  8. Tekrar kaynadıktan 10 dakika kadar sonra somonu kaynar sudan alın.
  9. Streç filmin düğümlü yerinden makas yardımıyla kesin,ve somonu tabağa alın.
  10. Eğer iyi saramadıysanız içine su alacaktır. O zaman önce mutlaka bir havlu kağıda çıkarın sonra servis tabağına alın.
Exit mobile version